קצרצרים: מה קורה אם בולעים מסטיק?

נעם לויתן

בכל העולם הורים עם מוסר מפוקפק מנצלים את האגדה שלוקח למסטיק שבע שנים להתעכל, כדי לגרום לילדים להוציא את המסטיק מהפה. אך זו רק הפחדה.

חלק מרכיבי המסטיק – כמו הממתיקים – מתעכלים ומתפרקים. הרכיבים האחרים, שמהווים את בסיס המסטיק, לא מתעכלים ואין להם ערך תזונתי. ה-FDA אפילו מגדיר מסטיק כ"חומר לעיס ולא מזין" ("nonnutritive masticatory substance"). רכיבים אלה עוברים את מערכת העיכול ויוצאים פחות או יותר כמו שנכנסו, בדומה לחומרים לא מתעכלים אחרים, כגון זרעים. אם ראיתם פעם מה קורה לתירס אחרי שסיים לעבור במערכת העיכול אתם יכולים לדמיין מה קורה למסטיק.

ככלל כל גוף קטן מספיק (קוטר של פחות מ-2 סנטימטרים) יעבור בשלום את מערכת העיכול שלנו, גם אם אינו מתעכל. אבל, בליעה של מסטיקים רבים בזמן קצר יכולה לגרום להם להיצמד זה לזה וליצור כדור מסטיק גדול שעלול לגרום לחסימת המעי. זה נדיר למדי: במאמר מ-1998 מתוארים רק שלושה מקרים כאלו, ומאז פורסמו עוד כמה מקרים בודדים. למשל, ב-2004 נערה ישראלית בת 18 עברה ניתוח להסרה של גוש מהבטן, לאחר שבמשך שנים לעסה ובלעה לפחות חמישה מסטיקים שטוחים בכל יום.

אין בעיה לבלוע מסטיק מדי פעם, הוא יצא מהגוף במהירות ולא ימתין בו שבע שנים.


הוסף את תיבת נעם כמקור מועדף בגוגל

עקבו אחרי גם ב:



לגלות עוד מהאתר תיבת נעם – מחשבות ביולוגיות

יש להירשם לעדכונים כדי לקבל את הפוסטים האחרונים לאימייל שלך.

7 תגובות על ״קצרצרים: מה קורה אם בולעים מסטיק?״

  1. ממש ככה… הפחדות של פעם.

    אפשר לעשות סדרת קצרצרים שלמה על ההפחדות שעברתי בילדותי (חלקן נכונות לתקופתן וחלקן כי לא היה גוג-אל בזמנו כדי להצליב מקורות מידע):

    אסור יותר מביצה אחת ביום!!! (בעבר הקונצנזוס המדעי-תזונתי אכן גרס שכלוסטרול אקסוגני משפיע מאוד על רמת הכולסטרול בדם, והרי כולסטרול הוא השטן, ולא חלילה כל הפחמימות מסביב לו).

    אסור יותר מבננה אחת ביום כי זה גורם לעצירות! (מניח שבגלל שההורים שלי היום קשי יום וקשי לילה ולא היה הרבה כסף בבית, והם גם עשו יותר מדי צאצאים והיו לא מעט פיות להאכיל, אימא שלי הגבילה את הצריכה ע"י הפחדה).

    וכו' וכו'.

    מותר כבר להסתכל ישירות על רתכת וריתוך ברזל או שזה מעוור במבט ראשון? 🙂

    Liked by 1 person

    1. מכיר את המערכון הזה על הכולסטרול?

      אגב בננות ירוקות (בוסר) עשירות בעמילן עמיד, אז יכולות להחמיר עצירות או לגרום לה, אבל ספק רב שבננה אחת תעשה את זה (אלא אם משתמשים בה כפקק 😝). אז כנראה ההשערה שלך נכונה.

      הו. לא ידעתי שההפחדה מרתכות גם הייתה נפוצה. אם כי יש לה גרעין גדול של אמת, בגלל ה-UV.

      שלא נדע עוד הפחדות 😁

      Liked by 1 person

      1. לא מכיר את המערכון, אבל עכשיו אכיר 🙂

        ההפחדה מרתכות ומריתוך היא עתיקת יומין… עכשיו עשית לי חשק לחצוב מידע בגוג-אל ולבדוק מה היסוד המדעי לה.

        Liked by 1 person

  2. אם נמשיך בהפחדות – אז אסור לאכול יותר מאפרסמון אחד

    אם באגדות אחרות – 7 זיתים שווי ערך תזונתי לביצה אחת

    ובאשר למסטיקים – האמת, ברגע שנעלמה מתיקותם זרקתי ולא בלעתי.

    Liked by 2 אנשים

כתיבת תגובה

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.